Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2015 Salı 19:56
CANDAN Neyin Müjdesini Veriyor? Bunlar Ereğli'ye Hep Çakma Projeleri mi Layık Görüyorlar!
Geçtiğimiz günlerde yer basında Ereğli'ye yapılacak olan Hükümet Konağı ile ilgili bölge Milletvekili Ercan CANDAN'ın ödenek çıkarttığı iddia edilmişti.

Haberde ; "“İçişleri Bakanlığımız 2015 yatırım programını açıkladı. Bu Kapsamda ilimize, yeni ilçelerimiz olan Kilimli’ye Hükümet Konağı (7.500.000 TL) ve Kaymakam Evi (450.000 TL), Kozlu’ya Hükümet Konağı (7.500.000 TL) ve Kaymakam Evi (450.000 TL) yapılması ile Karadeniz Ereğli’ye Yeni Hükümet Konağı (10.000.000 TL) yapılması 2015 Yatırım Programına alınmıştır. Toplamda 26 milyonluk bu yatırımların ilimize hayırlı olmasını diler, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” denilen bu olay kamuoyuna bu şekilde duyurulmuştu...

İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI'nın RESMİ SİTESİNDE BÖYLE 2015 YILI İÇİNDE EREĞLİ İÇİN BİR ÖDENEK GÖZÜKMÜYOR

www.icisleri.gov.tr sitesinde 2015 Yılı Yatırım Programı Detay Projeleri kapsamında yer alan "Yeni ilçe hükümet konakları" bölümünde Zonguldak'ın Kilimli ve Kozlu İlçeleri Hükümet Konağı yer alırken AK Parti Milletvekili Ercan CANDAN'ın haber olarak da kamuoyu ile paylaştığı Ereğli Hükümet Konağı ile ilgili bir ödenek gözükmüyor...

CANDAN ÖDENEKLER ÇIKTIKTAN VE LİSTELENDİKTEN SONRA MI EREĞLİ İÇİN SÖZ ALDI!

Öte yandan Ereğli Hükümet Konağı ile ilgili 2015 yılı içerisinde resmi bir yazının olmaması akıllara Ercan CANDAN'ın bu bütçeye Ereğli'yi son anda ilave ettirdiği kanısını getiriyor... Gazete Ereğli'nin edindiği bilgilere göre zaten 2015 yılı için 130'a yakın il ve ilçe bu kapsam içinde değerlendirilmiş, uygun görülenlerin yörelerine özgün projelendirmeleri yapıldığı ifade ediliyor. AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci,

nin geçtiğimiz gün konu ile yaptığı yazılım açıklama da tezimizi doğrular nitelikte. ÇİFTÇİ açıklamasında aralarında Ereğli'ninde olduğu 56 İl ve İlçenin bu projeye sonradan eklediğini ifade ediyor.

PEKİ BASINA ELİNDE EREĞLİ'YE YAPĞILACAK DİYE GÖSTERİLEN HÜKÜMET KONAĞI İLE İLGİLİ PROJE RESMİ NEYİN NESİ?

Ercan CANDAN'ın basın yolu ile paylaştığı, üzerinde "T.C. ZONGULDAK VALİLİĞİ EREĞLİ HÜKÜMET KONAĞI" yazan proje resminin aslında 2015 yılı içerisinde yapılacak olan ÇANKIRI ilinin Korgun ilçesinin Hükümet Konağı Projesi ile aynı olduğu Gazete Ereğli'nin dikkatinden kaçmadı.

YİNE Mİ ÇAKMA PROJELER?

İç İşleri Bakanlığına ait olan (http://imid.icisleri.gov.tr/default_B0.aspx?content=124) ve 2015 yılı içinde yapılacak olan Hükümet konakları ile ilgili görsellerin bulunduğu ve " Bakanlığımız tarafından tarihi ve kültürel dokuyu yansıtan, yöresel mimariyi ön plana çıkartan aynı zamanda vatandaş odaklı hizmet anlayışını yansıtan, kimlikli ve kişilikli Hükümet Konakları yapmaya özen gösteriyoruz. " diyerek yöresel özellikler doğrultusunda her ilçeye özgü konakların yapılacağı kaydediliyor. Peki şimdi soruyoruz; Sayın CANDAN, ÇANKIRI İli Korgun İlçesine özgü yapılacak olan Hükümet Konağı Mimarisi ile Ereğli'ye yapılacak olan (!) Hükümet Konağı mimarisinin ne bağlantısı var. Çankırı ayrı bir bölge, Zonguldak ayrı bir bölge. Buna göre de mimari özellikleri farklı olmalı.

Yoksa alelacele 2015 yılı içine aldırmaya çalıştığınız Ereğli Hükümet Konağı için, "Adam sende, nasıl olursa olsun. Yeter ki olsun" mantığı ile yöremiz ile uyuşmayacak bir mimari özelliği sizden hizmet bekleyen bu yöre halkına reva mı görüyorsunuz? Tıpkı köprülü kavşakta olduğu gibi, bu yöre halkını ben uyuturum, ne verirsem onu yerler mi diyorsunuz?

 
Gösterim : 6472
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21677605, Bugün: 3800 kez ziyaret edilmiştir.